Egészséges táplálkozás és a cukorbetegség aktivitása

A táplálkozás és a fizikai aktivitás fontos része az egészséges életmódnak, ha cukorbetegségben szenved. Az egyéb előnyök mellett az egészséges étkezési terv követése és az aktív életmód segíthet abban, hogy vércukorszintjét, más néven vércukorszintjét a céltartományban tartsa. A vércukorszint kezeléséhez egyensúlyba kell hoznia azt, amit eszik és iszik a fizikai aktivitással és a cukorbetegség elleni gyógyszerrel, ha bármilyen gyógyszert szed. Az, hogy mit választ, mennyit eszik, és mikor eszik, mind fontos abban, hogy a vércukorszintet az egészségügyi csapata által ajánlott tartományban tartsa.

Étkezési szokás a cukorbetegségben

Egyre aktívabb, és a változások, amit eszel és iszol, úgy tűnik, kihívást jelent az első. Lehet, hogy könnyebb kezdeni a kis változások, és kap segítséget a család, barátok, egészségügyi csapat. Aggódhat, hogy a cukorbetegség azt jelenti, hogy ételek nélkül megy. A jó hír az, hogy továbbra is enni kedvenc ételeit, de lehet, hogy kisebb adagokat kell enni, vagy ritkábban kell élveznie őket. Az egészségügyi csapat segít létrehozni egy cukorbetegség étkezési tervet az Ön számára, amely megfelel az Ön igényeinek és szereti.

A cukorbetegségben való étkezés kulcsa az, hogy minden élelmiszercsoportból különféle egészséges ételeket fogyasszon, az étkezési terv által felvázolt összegekben. Ha alkoholt iszik, inni mérsékelten-nem több, mint egy italt egy nap, ha egy nő vagy két italt egy nap, ha egy férfi.

Ha olyan inzulint vagy cukorbetegséget szed, amely növeli a szervezet által termelt inzulin mennyiségét, az alkohol a vércukorszintet túl alacsonyra csökkentheti. Ez különösen igaz, ha egy ideje nem evett. A legjobb, ha enni egy kis ételt, ha alkoholt fogyaszt.

Néhány cukorbeteg embernek naponta körülbelül ugyanabban az időben kell enni. Mások rugalmasabbak lehetnek az étkezésük időzítésével. Cukorbetegség elleni gyógyszereitől vagy az inzulin típusától függően előfordulhat, hogy minden nap ugyanabban az időben ugyanannyi szénhidrátot kell fogyasztania. Ha” étkezési ” inzulint szed, az étkezési ütemterv rugalmasabb lehet.

A megfelelő mennyiségű étkezés

Ha bizonyos cukorbetegség elleni gyógyszereket vagy inzulint alkalmaz, és kihagyja vagy elhalasztja az étkezést, vércukorszintje túl alacsonyra csökkenhet. Kérdezze meg egészségügyi csapatát, hogy mikor kell enni, és hogy a fizikai aktivitás előtt és után kell-e enni.

A megfelelő mennyiségű étel elfogyasztása segít a vércukorszint és a testsúly kezelésében is. Az egészségügyi csapat segít kitalálni, hogy mennyi ételt, és hány kalóriát kell enni minden nap.
Ha túlsúlyos vagy elhízott, dolgozzon az egészségügyi csapattal, hogy hozzon létre egy súlycsökkentő tervet.

A Body Weight Planner segítségével testre a kalória és a fizikai aktivitás tervezi, hogy elérje, és fenntartja a cél súlyát.

Ahhoz, hogy lefogy, meg kell enni kevesebb kalóriát, és cserélje ki a kevésbé egészséges élelmiszerek alacsonyabb kalóriatartalmú élelmiszerek, zsír, cukor. Ha Ön cukorbeteg, túlsúlyos vagy elhízott, és azt tervezi, hogy a baba, meg kell próbálnia, hogy elveszíti a túlsúly, mielőtt teherbe esik. Tudjon meg többet a terhesség tervezéséről, ha cukorbetegségben szenved.

Hogyan kell enni

Két gyakori módja annak, hogy segítsen megtervezni, hogy mennyit kell enni, ha cukorbetegségben szenved, a lemez módszer és a szénhidrát számlálás, más néven szénhidrát számlálás. Kérdezze meg az egészségügyi csapat a módszer, hogy a legjobb az Ön számára. A lemez módszer segít az adagméretek szabályozásában.

Nem kell számolni a kalóriákat. A lemez módszer megmutatja az egyes élelmiszercsoportok mennyiségét, amelyeket meg kell enni. Ez a módszer a legjobban működik ebédre vagy vacsorára.

Szénhidrát számolás magában foglalja nyomon követni a mennyiségű szénhidrátot eszel és iszol minden nap. Mivel a szénhidrátok glükózzá alakulnak a szervezetben, jobban befolyásolják a vércukorszintet, mint más élelmiszerek. A szénhidrátszámlálás segíthet a vércukorszint kezelésében. Ha inzulint szed, a szénhidrátok számlálása segíthet abban, hogy tudja, mennyi inzulint kell bevennie.

A megfelelő mennyiségű szénhidrát attól függ, hogy hogyan kezeli a cukorbetegségét, beleértve azt is, hogy fizikailag mennyire aktív és milyen gyógyszereket szed, ha van ilyen. Az egészségügyi csapat segít létrehozni egy személyes étkezési terv alapján szénhidrát számlálás.

Az élelmiszerekben lévő szénhidrátok mennyiségét grammban mérik. Számolni szénhidrát gramm, amit eszik, akkor meg kell. A legtöbb szénhidrát keményítőből, gyümölcsből, tejből és édességből származik. Próbálja meg korlátozni a szénhidrátokat hozzáadott cukrokkal vagy finomított szemekkel, például fehér kenyérrel és fehér rizzsel. Ehelyett enni szénhidrátokat gyümölcsből, zöldségből, teljes kiőrlésű gabonából, babból, alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejből.