Hogyan lehet megszabadulni a láb gombás?

Megszabadulni a gomba. A gomba képes megfertőzni a láb bőrét és körmeit. A gombafertőzés a bőr is ismert, mint sportoló lábát, ami viszketést okoz, égő, égő. Ez a fertőzés terjedhet a körmökre, ha nem kezelik. Mindkét típusú lábgomba nagyon fertőző, mind a szervezetben, mind más emberekkel való érintkezés révén. Ezért szükséges a fertőzés kezelése, valamint annak megismétlődésének megakadályozása.

Kerülje a szennyeződést. Ez a gyakori fertőzés a lábujjak és talpak bőrét érinti. Mivel a lábak érintkezésbe kerülnek a sok ember által használt padlóval (otthon vagy sportlétesítményekben), a fertőzés könnyen és gyorsan terjedhet.

Ne ossza meg cipőjét vagy törölközőjét senkivel

Kerülje a mezítlábas sétát az öltözőben, a nyilvános úszómedencében, a közösségi esőben vagy az edzőteremben. Viseljen zuhanyt vagy papucsot, amíg a fertőzés meg nem gyógyul. Tartsa félre a ruhaneműt, hogy az olyan dolgok, mint a zokni és az ágynemű, ne szennyezzék a többi ruhát.  Tartsa tisztán az otthoni fürdőkád felületeit. Viseljen tiszta, száraz zoknit minden nap vagy gyakrabban (például a játék lejátszása után), ha szükséges.

Enyhe esetekben a vény nélkül kapható gyógyszer hatékony kezelés lehet. Súlyosabb esetekben vényköteles gyógyszerekre lehet szükség. Alkalmazzon gombaellenes kenőcsöt, permetet, port vagy krémet. Vegye át a vény nélkül kapható gyógyszereket. Példák butenafine (Követelmény, ultra), információ a (Követelmény, AF), mikron (rendes, escort, egyéb), terbinafin (Lamisil at), valamint tollgate (Tintin, Ting, egyéb) tartalmazza.

Súlyos esetekben vényköteles gyógyszert vegyen be. A lokális gyógyszerek közé tartozik a klotrimazol és a mikronazol; orális gyógyszerek közé tartozik az etrakonazol (sporanox), a flukonazol (diflucan) és a terbinafin (Lamisil). Vegye figyelembe, hogy ezek az orális gyógyszerek befolyásolhatják más gyógyszereket, például antacid terápiát és bizonyos antikoagulánsokat.

Próbálja ki a kóros kezelést. Számos nem hagyományos kezelés hatékonynak tekinthető a bőr és a körmök gombás fertőzéseinek leküzdésére. Használjon teafaolajat, enyhe csomagolással alkalmazza az érintett területeken naponta kétszer-háromszor – használjon olyan termékeket, amelyek 100% teafaolajat tartalmaznak. 

Vigyen fel szőlőmag-kivonatokat, amelyekről úgy gondolják, hogy gombaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, ha teljes erővel használják – keresse meg ezt a terméket a természetes élelmiszerekre és fürdőtermékekre szakosodott boltban.

Kerülje a szennyeződést

Jelölje ki a fertőzött lábát a napfény és a friss levegő-viseljen nyitott cipő, mint a szandál, és tartsa a lábát száraz, tiszta. Kezelje fokhagymával, amely gombaellenes vegyületeket tartalmaz, amelyek számos gombás fertőzés ellen hatékonyak, beleértve a sportoló lábát is. Törje össze néhány fokhagymás szegfűszeget, adja hozzá egy lábfürdőhöz, majd áztassa a lábát 30 percig. Alternatív megoldásként keverje össze a friss darált fokhagymát olívaolajjal, majd dörzsölje az érintett területre egy pamutgolyóval.

Kerülje a szennyeződést. Ezt a fertőzést a sportoló lábával (tinea pedis) vagy más Szennyeződési formákkal, például nyilvános helyeknek való kitettséggel lehet előidézni. A gomba meleg, nedves környezetben is virágzik, és behatolhat a testébe a körmök és a bőr közötti vágással vagy nyitással. Ne ossza meg senkivel cipőt, zoknit vagy törölközőt. Kerülje a mezítlábas sétát az öltözőben, a nyilvános úszómedencében, a közösségi esőben vagy az edzőteremben.

Dobja el a régi cipőket, amelyek még mindig gombákkal fertőzhetők. Mosson kezet szappannal, mielőtt megérintené a fertőzött körmöket, hogy megállás nélkül elterjedjenek a körmökre. Tartsa szárazon a fertőzött lábát nyitott lábcipő viselésével vagy száraz, tiszta zokni viselésével.

Használjon Rick gyógyszereket. Ez a fertőzés könnyedén megkezdődhet, de kellemetlen helyzetbe kerülhet. A gomba miatt a köröm színe megváltozhat, lebomlik a szélén, vagy szokatlanul vastag lesz. Ha zavart lesz, az állapotot kezelni kell.

Tartsa a lábát szárazon és tisztán

Próbáljon ki egy gombaellenes gyógyszeres gombaellenes krémet meleg vízben való áztatás után, amely dörzsölje a körömbe. Kérdezze meg kezelőorvosát a vényköteles orális gyógyszerekről, amelyeket helyi gombaellenes kezeléssel hat-12 hétig kell bevenni. X-megbízható forrás Mayo Clinic oktatási weboldal a világ egyik vezető kórházából Próbálja ki a kóros kezelést.

Néhány nem hagyományos kezelés hatékony a körömgomba kezelésében néhány embernél. Használjon teafaolajat naponta két-három alkalommal egy könnyű bevonatban az érintett köröm (ek) számára – használjon olyan termékeket, amelyek 100% teafaolaj. Alkalmazzon kígyóhagyma kivonatot, olyan kezelést, amely gyakran hatékonynak bizonyult, mint a hagyományos gombaellenes hamvasztás.

Látogasson el a Mayo Clinic oktatási webhelyére forrás X megbízható forrás a világ egyik legnagyobb kórházából. Áztassa a fertőzött köröm (ek) fehér fecskendőben, amely természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A köröm behelyezése után (friss felület kiemelése érdekében) az ecetet naponta 2-2 alkalommal, néhány hétig, ruhával, pamut golyóval vagy vattapálcával teljes szilárdságra helyezzük. [[] X kutatási forrás

Tartsa a lábát szárazon és tisztán. Mossa meg a lábát antibakteriális szappannal, majd szárítsa meg jól, különösen a lábujjak között. Használjon tiszta törölközőt minden alkalommal, hogy elkerülje a piszkos törülközők újbóli elhelyezését. Alkalmazzon gombaellenes lábport a láb és a láb között. Vágja rövidre a körmöket, tartsa tisztán, különösen Tonel gomba esetén.